marți, 13 ianuarie 2009

[BORG]Si desertul ...

Tablete Toffee de caramel

* 6 x bomboaneToffee
* 1 1/4 cani faina
* 1/4 cana zahar
* 1/2 lg sare
* 1/2 cana unt, taiat in bucatele
* 1/4 cana unt, taiat in bucatele
* 2 lg sirop porumb
* 2 lg apa
* 1 1/2 cani fulgi de ciocolata


1.Tineti bomboanele în congelator pentru cel puţin o oră înainte de a face. De bază, combina făină, zahăr şi sare. Taiati ½ ceasca de unt cu degetele sau cu ajutorul a unui cuţit si puneti în tava. Lasati la copt 20 de minute, până ce marginile începe sa devina maro uşor. Se lasă să se răcească.
2. Pentru stratul de caramel , îndepărtaţi bomboanele de la congelator şi puneti-le într-o pungă etansa. Zdrobiti în bucăţi mici. Se toarnă într-o sosiera bucăţi mici si lasati o rezerva ½ ceasca de bucati. Adaugati ¼ ceaşcă unt, sirop de porumb pentru a topi la foc mediu, amestecand incontinuu. Coaceţi timp de 10 minute, până când fierbe caramelul. Se lasă să se răcească.
3. Pentru ciocolata de deasupra.Topiti fulgii de ciocolata cu restul de 3 lingurite de unt într-un castron în cuptorul cu microunde pe mediu de energie termică. Amestecati la intervale de 10 secunde.

Niciun comentariu: